Mainos
Mainos

Asiakkaiden tunnistusjärjestelmää kehitetään yhteistyössä

Kela, työministeriö ja Verohallitus ryhtyvät yhdessä kehittämään sähköistä asiointia. Aluksi luodaan asiakkaiden tunnistusjärjestelmä verkkopalvelujen käyttöä varten. Kaavailtu järjestelmä ei välttämättä vaatisi asiakkailta erityisiä sopimuksia tai korttien tai kortinlukijoiden hankintaa.

Tunnistuspalveluun kuuluisi sähköisen henkilökortin ja pankkitunnistuksen lisäksi kansalaisille ilmainen vaihtoehto, joka riittäisi omien tietojen tarkistamiseen, mutta ei vielä sähköiseen allekirjoitukseen.

Kolmen suuren yhteistyöllä voidaan parhaiten välttää päällekkäisyyksiä ja turhia kustannuksia. Tänään allekirjoitetulla sopimuksella Kela, työministeriö ja Verohallitus muodostivat Katve-konsortioksi itseään kutsuvan yhteenliittymän, joka voi neuvotella ja valmistella erilaisia sähköiseen asiointiin liittyviä sopimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot