Mainos
Mainos

Asianajajaliitto kummastelee Kalskeen linjauksia

Kalskeen mukaan eräät asianajajat ovat viime aikoina esittäneet vakiintuneesta palkkiokäytännöstä täysin poikkeavia oikeudenkäyntikululaskuja.

Asianajajaliitto ihmettelee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen julkista esiintymistä asianajajien laskutusta koskevassa asiassa.

Kalskeen mukaan eräiden liikejuridiikkaan keskittyneiden asianajotoimistojen asianajajat ovat esittäneet viime aikoina vakiintuneesta palkkiokäytännöstä täysin poikkeavia oikeudenkäyntikululaskuja. Kalske on toimittanut asiasta kantelun Asianajajaliiton valvontalautakunnalle. Kantelu koskee neljää Asianajajaliiton jäsenenä olevaa asianajajaa.

- Syyttäjillä on ollut mahdollisuus esittää tuomioistuimissa eriävä näkemyksenä laskutuksesta jo kantelun perusteina olevien oikeuskäsittelyjen aikana. Lisäksi syyttäjät voivat vielä erikseen valittaa valtion maksettaviksi määrätyistä oikeudenkäyntikuluista. Heidän käytettävissään on myös Asianajajaliiton valvontalautakunnan kantelutie, johon Kalske onkin nyt turvautunut, liiton puheenjohtaja Kari Lautjärvi huomauttaa.

- Sen sijaan palkkioiden julkinen ja ennenaikainen arvostelu vireillä olevissa asioissa on varsin kummallista, Lautjärvi lisää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot