Mainos
Mainos

Asianajajat: Irak-asiakirjojen salaisuus kyseenalaista

Asianajajat arvioivat, että presidentin entisen neuvonantajan Anneli Jäätteenmäelle luovuttamat Irak-asiapaperit eivät välttämättä olleet salaisia.

Sekä Anneli Jäätteenmäen että Martti Mannisen asianajajat ovat sitä mieltä, että Mannisen Jäätteenmäelle luovuttamat asiakirjat eivät ehkä olleetkaan niin salaisia, että niiden luovuttaminen tai siihen yllyttäminen olisi rikos.

-Tiedot, joita on kosketeltu, ovat sellaisia, että on ainakin nyt kauhean vaikea kuvitella, että ne mitään hirveän suuria valtiosalaisuuksia sisältäisivät, entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen asianajaja Aarno Arvela arvioi Helsingin Sanomissa.

Presidentin entisen neuvonantajan Martti Mannisen asianajaja Matti Vuori on samoilla linjoilla.

-Olen taipuvainen epäilemään, että ne eivät olleet salaisia. Ne olivat jo tulleet julkisuuteen Paavo Lipposen kautta, Wuori sanoo.

Poliisi on kuulustellut Mannista epäiltynä virkasalaisuuden rikkomisesta ja Jäätteenmäkeä epäiltynä yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme