Mainos
Mainos

Asianajajien eläköityminen ja leikkaukset vievät oikeuspalveluita kauemmas kansalaisista

Asianajajakunnan paikoittainen ikääntyminen ja leikkaukset vievät oikeuspalveluita yhä kauemmas kansalaisista ja yrityksistä, sanoo korkeimman oikeuden presidentti Timo Esko.

Esko puhui asiasta Suomen Asianajajaliiton Asianajajapäivillä pitämässään puheessa.  

– Asianajajakunta on tietyissä paikallisosastoissa ikääntymässä ja alan kasvu keskittyy hyvin vahvasti vain Helsinkiin. Maakunnissa jäädään tulevina vuosina eläkkeelle. Yhdessä muuhun oikeudelliseen palveluverkostoon tapahtuvien leikkausten kanssa tämä tarkoittaa kansalaisten ja yritysten palveluiden siirtymistä yhä kauemmas asiakkaista, Esko sanoo.  

Eskon mukaan alioikeuksien katoaminen paikkakunnalta tahtoo viedä sieltä myös asianajajatoimistot. Hänen mukaansa oikeudellisia palveluja ja rakenteita on käytännössä lähes mahdotonta palauttaa ennalleen, jos niiden annetaan rapautua.

Eskon näkemys eroaa hänen edeltäjänsä Pauliine Koskelon esittämistä ajatuksista. Koskelo sanoi aiemmin tässä kuussa Helsingin Sanomissa, että käräjäoikeuksia pitäisi karsia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme