Mainos
Mainos

Asiantuntevasta jätevesineuvonnasta voi tulla pulaa

Asiantuntevasta neuvonnasta ja pätevistä suunnittelijoista saattaa tulla pula, kun maaseudulla herätään uudistamaan jätevesijärjestelmiä.

Osa vesiensuojeluyhdistyksistä on aloittanut neuvontahankkeita, joissa asukkaiden kanssa mietitään, millainen puhdistusmenetelmä mihinkin taloon sopii.

Projektipäällikkö Satu Heino Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä painottaa, että käyttökelpoisia ratkaisuja on monenlaisia.

Heinon mukaan maasuodattamo on useimmiten hyvä valinta maaseudulla, jos vain tontilla on riittävästi tilaa. Laitepuhdistamo taas on parempi vaihtoehto silloin, jos tontti on pieni tai niin kallioinen, että maasuodattamoa ei voi rakentaa.

Pelkästä laitepuhdistamosta ilman asennusta saa pulittaa ainakin 6 000-7 000 euroa. Maasuodattamo taas maksaa kaikkiaan noin 4 000-6 000 euroa.

Jätevedenkäsittelyn suunnitelma kannattaa Heinon mukaan teettää vastuuntuntoisella ammattilaisella. Alan yrittäjiä voi etsiä esimerkiksi vesiensuojeluyhdistysten sivuilta www.vesiensuojelu.fi/jatevesi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot