Mainos
Mainos

Asiantuntevasta jätevesineuvonnasta voi tulla pulaa

Asiantuntevasta neuvonnasta ja pätevistä suunnittelijoista saattaa tulla pula, kun maaseudulla herätään uudistamaan jätevesijärjestelmiä.

Osa vesiensuojeluyhdistyksistä on aloittanut neuvontahankkeita, joissa asukkaiden kanssa mietitään, millainen puhdistusmenetelmä mihinkin taloon sopii.

Projektipäällikkö Satu Heino Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä painottaa, että käyttökelpoisia ratkaisuja on monenlaisia.

Heinon mukaan maasuodattamo on useimmiten hyvä valinta maaseudulla, jos vain tontilla on riittävästi tilaa. Laitepuhdistamo taas on parempi vaihtoehto silloin, jos tontti on pieni tai niin kallioinen, että maasuodattamoa ei voi rakentaa.

Pelkästä laitepuhdistamosta ilman asennusta saa pulittaa ainakin 6 000-7 000 euroa. Maasuodattamo taas maksaa kaikkiaan noin 4 000-6 000 euroa.

Jätevedenkäsittelyn suunnitelma kannattaa Heinon mukaan teettää vastuuntuntoisella ammattilaisella. Alan yrittäjiä voi etsiä esimerkiksi vesiensuojeluyhdistysten sivuilta www.vesiensuojelu.fi/jatevesi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme