Mainos
Mainos

Asiantuntija: Änkyrät kampittavat Urpilaista

Vasemmistopuolueiden laahaavaan kannatukseen on etsitty syytä muun muassa pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Juttu Urpilaisen persoonasta.

SDP:n väki oli koolla viikonloppuna Seinäjoella. MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund näkee, että Urpilainen onnistui kiillottamaan kilpeään omiensa edessä.

- Hän oli nöyrin mielin, hän nosti omaa taisteluhalukkuuttaan esiin. SDP:n puoluevaltuusto myös onnistui tekemään sellaisia päätöksiä, joita oppositiopolitiikalta vaaditaan, Grönlund sanoo.

Puoluejohtajalle tärkeitä ominaisuuksia ovat uskottavuus, pätevyys ja karisma. Niiden pitää myös näkyä ulospäin.

- Niitä ei myydä kaupassa, vaan se on puoluejohdon pitkäaikaisen työn tulosta. Siinä mielessä Urpilainen on vasta tien alussa.

SDP:n puheenjohtajan pesti alkaa nopeasti olla tuulinen paikka tilanteessa, jossa vasemmistopuolueiden yhteenlaskettu kannatus on alle kolmanneksen luokkaa, vaikka lamassa luulisi ääniä suorastaan ropisevan oppositiolle.

Kritiikkiä Urpilaista kohtaan tulee myös omien joukosta.

- Tulee sellainen vaikutelma ainakin, että vanhemman polven änkyrät kampittaisivat. Mutta toisaalta Eero Heinäluoman esiintymisestä (MTV:n Huomenta Suomessa 16.11.) kävi aivan selvästi ilmi, että hän seisoo Urpilaisen takana. Eli on hänellä vankkoja tukijoitakin. Luulenpa, että tuuli on SDP:n sisällä kääntymässä, Grönlund arvioi.

(MTV3)

Katso tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin haastattelu (Huomenta Suomi 16.11.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme