Mainos
Mainos

Asiantuntija Arhinmäen lipunheilutuksesta: Modernia viestintää, tottukaa!

Politiikan asiantuntija Jussi Lähde sanoo kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen edustavan Venäjän homokannanotollaan modernia viestintää, johon Suomessa ei olla vielä totuttu.

– Tämä on nykyaikainen tapa tuoda esiin Suomen valtion ihmisoikeuksia kunnioittava linja. Tässä ei ole mitään erikoista. Tottukaa! Seuratkaa mitä maailmalla tapahtuu, sanoo Lähde.

Arhinmäki otti kantaa Venäjän homolakiin heiluttamalla seksuaalivähemmistön oikeuksiin liitettyä sateenkaarilippua Moskovan MM-kisoissa lauantaina.

Päätoimittaja, kirjailija ja viestinnän monitoimimies Lähteen mielestä ei ole olennaista miettiä saako Suomen kansaa edustava ministeri ottaa politiikkaan kantaa näyttävällä tavalla kansainvälisessä urheilutapahtumassa.

– En niinkään mieti sitä mitä Arhinmäki teki, vaan sitä miksi muut samassa asemassa olevat henkilöt eivät toimineet samalla tavalla, Lähde sanoo.

Ministeri Arhinmäki kommentoi tempausta tuoreeltaan lauantaina Facebookissa:

– Urheilukisoissa tärkeintä on urheilu, mutta tärkeää on myös nostaa esiin muita teemoja. Keskustelin tänään Venäjän urheiluministerin kanssa myös siitä, että Venäjän ns. homopropagandalaki herättää erittäin paljon vastustusta maailmalla, Arhinmäki kirjoittaa.

Venäjän urheiluministerin mukaan laki on ymmärretty väärin. Lain tarkoitus on hänen mukaansa suojella alaikäisiä homopropagandalta - ei kieltää homosuhteita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme