Mainos
Mainos

Asiantuntija: Autot eivät enää juuri ruostu

Vaikka joka neljäs auto ei katsastusta läpäisekään, paranee autojen kunto katsastusyrittäjien mukaan vuosi vuodelta. Erityisesti auton alle kurkatessa vastaan ei tule enää ikäviä yllätyksiä.

– Pidemmän ajan trendinä näkyy se, että alustan viat, jotka käytännössä ovat ruostevaurioita, niin ne ovat vähentyneet. Näyttäisi siltä, että uudet autot eivät ainakaan ruostu niin paljon kuin aikaisemmin, arvelee A-Katsastuksen tekninen johtaja Hannu Pellikka.

Pellikan mukaan muutokset aiempaan ovat pieniä, mutta ne näkyvät silti katsastustilastoissa. Alustan viat ovat silti kuudenneksi yleisin syy auton hylkäämiseen katsastuksessa.

K1-katsastajien teknisen johtajan Timo Ojalan mukaan alustasta löytyy useita kuluvia osia, kuten pyörälaakereita ja alapalloniveliä.

Kiristyneiden päästöluokitusten lisäksi katsastuksessa seurataan tarkasti myös ajoneuvon öljyvuotoja. Pakoputki- ja moottoriviat huomataan puolestaan yleisesti jo ennen katsastusta, jossa niitä harvemmin huomataan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme