Mainos
Mainos

Asiantuntija ei usko venekaupan hiipumiseen

Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Husu ei usko veneilyharrastukseen hiipumiseen kohonneiden polttoainekustannusten takia.

- Viimeisimmät perämoottori- että venekaupan tilastot huhtikuun lopulta näyttävät olevan positiivisella puolella eli tilastot eivät vielä ainakaan tue väittämää, että kauppa hiljenisi, Huomenta Suomessa vieraillut Husu kertoo.

Veneilijöiden kustannuksia nosti myös löpön käyttöoikeuden poistaminen. Viime kesästä moottoripolttoöljyn hinta on näin lähes kaksinkertaistunut.

Suomessa on 750 000 venettä, joista 90 prosenttia on pieniä, alle 5,5 metrisiä mökkiveneitä. Husun mukaan polttoaineen hinnan nousu tarkoittaa pienille veneille 50-100 euron hinnankorotusta kesässä.

- Minun on aika vaikea uskoa, että polttoaineen hinnan perusteella tehtäisiin veneen ostopäätös. Sen sijaan ihmiset miettivät ehkä reitityksiään ja nopeuksiaan enemmän. Ihmiset miettivät myös sitä, minkälainen vene ostetaan, Husu arvioi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme