Mainos
Mainos

Asiantuntija: Fennovoima-hanke antaa oudon kuvan Suomesta

Fennovoiman ydinvoimahankkeen eteneminen antaa Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen johtajan Torsti Sirénin mukaan oudon kuvan Suomesta.

Ulospäin voi näyttää siltä, että Suomi tekee läheistä yhteistyötä Venäjän kanssa, sillä Rosatom on Venäjän hallinnon ohjauksessa. Muut Euroopan unionin maat voivatkin hänen mielestään aiheesta epäillä, onko Suomi edes Venäjän pakoterintamassa mukana.

Vaikka Venäjän toiminta Ukrainassa on tuomittu ulkoministerin ja muiden poliitikkojen suulla, teot osoittavat Sirénin mielestä muuta. Suomi on hänestä kovaa vauhtia myymässä arvonsa.

- Jos meillä on arvoja, ei niitä voi aina heittää roskakoriin liiketaloudellisiin seikkoihin vedoten, kun siltä tuntuu. Ymmärrän tietenkin, että politiikka on politiikkaa ja bisnes on bisnestä, mutta katsoisin arvopolitiikan kannalta, että pitäisi olla pikkuisen rotia.

Sirén on kommentoinut Fennovoiman ydinvoimahanketta rajuin sanankääntein tällä viikolla Facebookissa.

Eduskunta äänestää iltapäivällä ydinvoimahankkeen periaateluvasta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme