Mainos
Mainos

Asiantuntija hoitoalasta: Tästä syystä työvoima häviää

Ruotsissa noussut kohu vanhustenhoidon laadusta kauhistuttaa suomalaisasiantuntijaa, terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon professori Martti Kekomäkeä.

Ruotsissa säästöjen toivossa esimerkiksi vanhusten vaippoja on punnittu. Kekomäen mukaan tällainen kaupallinen ajattelu ei voi olla Suomen ratkaisu.

– Tähän maailmaan en halua missään nimessä olla johdattamassa suomalaista terveydenhuoltoa, ja minun mielestä se on kammottavaa. Takana näkyy ihan selvästi niin sanottu kaupallinen intressi, joka haluaa säästää jokaisesta vaipasta ja lähtee punnitsemaan vaippoja. Se ei voi olla millään tavalla Suomen ratkaisu, Ketomäki sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Kekomäki sanoo yllättyneensä siitä, että Suomessa monissa vanhusten hoivakodeissa hoitajia ei ole tarpeeksi. Hän pelkääkin tilanteen vielä pahenevan tulevaisuudessa.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulla asuinneliön hinta ja pitkäaikaissairaanhoitajan palkan tai lähihoitajan palkan suhde alkaa olla sen kaltainen, että työvoima häviää. Kädet loppuvat, joka johtaa ekonomisesti arvioiden siihen, että käsien yksikköhinta kasvaa.

Ketomäen mukaan tilanteen tekee huolestuttavaksi, että jos työvoima häviää jo nyt, vaikka varsinainen hoitobuumi työvoiman tarve ajoittuu vuosien 2025-2030 välille.

(MTV3)

Katso professori Martti Kekomäen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme