Mainos
Mainos

Asiantuntija: Hyvä kasvatus auttaa torjumaan hyväksikäyttöyritykset

Viranomaisten tietoon tulevat lasten hyväksikäyttötapaukset ovat vain pieni osa seksuaalista piilorikollisuutta, uskoo asiantuntija Pelastakaa Lapset ry:stä.

– Ihan varmasti sitä tapahtuu enemmän kuin tulee tietoon. Teknologia mahdollistaa yhteydet ja mahdollisuuden tavoittaa lukemattomia lapsia, sanoo Mari Laiho.

Laiho työskentelee Pelastakaa Lapset Ry:n Lasten suojelu digitaalisessa mediassa –tiimissä.

Hänen mielestään keskeinen kysymys ei ole lasten internetin käyttö vaan se, miten lapsista seksuaalisessa mielessä kiinnostuneet käyttävät teknologiaa sekä internetiä.

– Laki suojaa alle 16–vuotiaita tyttöjä ja poikia seksuaalisilta teoilta niin internetissä kuin reaalimaailmassakin, hän toteaa.

Laiho muistuttaa, että ellei asiaan päästä puuttumaan, uhreja voi kertyä yhä enemmän. Laihon mielestä lapset tarvitsevat ennen kaikkea valmiuksia netin käytössä.

– Netti on lapsille tärkeä osa yhteenkuuluvuutta ja sosiaalista elämää. Ihan tavallinen hyvä kasvatus ja osallistuminen lapsen elämään antaa lapselle parhaat valmiudet pitää kiinni omista oikeuksistaan, Laiho sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot