Mainos
Mainos

Asiantuntija: Influenssalääkkeiden hamstraus turhaa

Sikainfluenssan pelossa monet suomalaiset ovat hamstranneet hengityssuojia ja influenssalääkkeitä niin, että ne ovat paikoin loppuneet apteekeista.

Johtaja Terhi Kilpi Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen rokotusten ja immuunisuojan osastolta sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että influenssalääkkeiden ostaminen varastoon on aivan turhaa. Niitä ei myöskään saa käyttää taudin ehkäisyyn.

- Se on tarpeetonta ja siitä tuskin on mitään hyötyäkään. Luultavasti lääkkeet tulee käytettyä johonkin ihan väärään tarkotukseen, koska tämänkaltaisia taudinkuvia on niin paljon. Niitä ei siten syödä tositarpeessa ja se voi johtaa jopa vastustuskykyisten virusten syntyyn.

Rokote kehitetään tarvittaessa

Rokotetta tautia vastaan ei ole vielä olemassa.

- Sellainen tullaan kehittämään, jos influenssasta tulee pandemia, että sitä aletaan rokottein estää. Rokotteen valmistus kestää kuukausia. Suomeen rokote voidaan saada noin puolessa vuodessa, Kilpi arvioi.

(MTV3)

Lue myös:

Katso johtaja Terhi Kilven haastattelu (Huomenta Suomi 29.04.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme