Mainos
Mainos

Asiantuntija: Kasvu ja työllisyys keskeisiä budjetissa

Tänään alkaneessa valtiovarainministeriön budjettiriihessä keskeistä on talouskasvun aikaansaaminen ja työllisyyden parantaminen, sanoo Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm.

Talousasiantuntijoiden mukaan riiheä varjostavat talouden alamäki ja valtion velkaantuminen.

Velkaantumisen taittaminen on jäämässä hallituksen keskeisimmäksi talouspoliittiseksi tavoitteeksi. Hallitus yrittää kääntää velan määrän selvään laskuun suhteessa bruttokansantuotteeseen vielä tällä hallituskaudella.

Holmin mukaan hallitus ei pääse tähän tavoitteeseen, jos se ei tee merkittäviä työllisyyttä parantavia toimia eikä tasapainota budjettia nykyistä enemmän.

– Nyt pitää tehdä ne toimenpiteet, jos hallitus pitää siitä kiinni.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas sanoo, että budjettiriihi kytkeytyy laajemmin kansallisen kriisin selätykseen. Hänen mukaansa leikkaukset eivät ole tässä tilanteessa helppoja.

– Euroopan esimerkki on osoittanut, että kun taantumassa leikataan, leikkaustoimilla on suurempi haitallinen kasvuvaikutus kuin olemme ajatelleet.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme