Mainos
Mainos

Asiantuntija: Kasvu ja työllisyys keskeisiä budjetissa

Tänään alkaneessa valtiovarainministeriön budjettiriihessä keskeistä on talouskasvun aikaansaaminen ja työllisyyden parantaminen, sanoo Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm.

Talousasiantuntijoiden mukaan riiheä varjostavat talouden alamäki ja valtion velkaantuminen.

Velkaantumisen taittaminen on jäämässä hallituksen keskeisimmäksi talouspoliittiseksi tavoitteeksi. Hallitus yrittää kääntää velan määrän selvään laskuun suhteessa bruttokansantuotteeseen vielä tällä hallituskaudella.

Holmin mukaan hallitus ei pääse tähän tavoitteeseen, jos se ei tee merkittäviä työllisyyttä parantavia toimia eikä tasapainota budjettia nykyistä enemmän.

– Nyt pitää tehdä ne toimenpiteet, jos hallitus pitää siitä kiinni.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas sanoo, että budjettiriihi kytkeytyy laajemmin kansallisen kriisin selätykseen. Hänen mukaansa leikkaukset eivät ole tässä tilanteessa helppoja.

– Euroopan esimerkki on osoittanut, että kun taantumassa leikataan, leikkaustoimilla on suurempi haitallinen kasvuvaikutus kuin olemme ajatelleet.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot