Mainos
Mainos

Asiantuntija: Kataisella mahdollisuudet EU:n huippuvirkaan

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä arvioi pääministeri Jyrki Kataiselle olevan hyvät mahdollisuudet EU:n huippupaikkoihin.

Risto E.J. Penttilä arvioi MTV:n Huomenta Suomessa, että Katainen voisi olla kompromissiehdokas.

Tästä on kyse:

-EU-parlamentin puolueet tavoittelevat kärkiehdokkaiden avulla unionin johtotehtäviä.

-Näitä ovat komission puheenjohtaja, EU-presidentti, EU:n ulkoministeri, parlamentin puhemies ja euroryhmän huippukokousten puheenjohtaja (valitaan ensimmäistä kertaa pysyväksi). Myös euroryhmän puheenjohtajuudesta kaavaillaan kokopäiväistä tehtävää.

-Huippuvirat pyritään jakamaan maiden kesken tasapuolisesti. Yksi maa ei voi saada useaa huippuvirkaa.

-Liberaaliryhmä Alde nimittää virallisesti kärkiehdokkaansa helmikuussa, keskustaoikeistolainen EPP maaliskuussa. Sosialistien ja demokraattien ryhmä S&D on jo valinnut ehdokkaansa.  

(STT)

– Hän ei ole ykkösehdokas  mihinkään paikkaan, mutta hän on kolmen vahvan joukossa useaan paikkaan.  Hän on uskottava, hyvää työtä pitkään tehnyt henkilö, sanoo Risto E.J. Penttilä.

Kilpailu EU-komissaarien paikasta käynnistyy toden teolla toukokuun Eurovaalien jälkeen.

Penttilän mukaan Suomen mahdollisia EU-paikkoja on vaikea etukäteen arvioida.

– Komissaarin paikkaa voidaan odottaa, ja muita paikkoja voi tulla, jos on hyvä tuuri. Suomalaiset ovat kyttäysasemassa kompromissipaikoille.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot