Mainos
Mainos

Asiantuntija: Keskiolut pois ruokakaupasta, ja ihmishenkiä säästyy

Johtaja Kristiina Hannula Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä siirtäisi kolmosoluen Alkoon ja pudottaisi ruokakaupoissa myytävien juomien alkoholipitoisuuksia 3,5 tilavuusprosenttiin.

– Tällä muutoksella säästettäisiin 350 ihmishenkeä Suomessa vuosittain. Alkoholin kokonaiskulutus laskisi huomattavia määriä, jopa yhdeksän prosenttia, sanoi Hannula MTV3:n Huomenta Suomessa.

Tällä hetkellä kaupoissa saa myydä alkoholijuomia, joiden tilavuusprosentti on 4,7. Hannula ehdottaa, että kaupoissa myytäisiin vain alle 3,5 tilavuusprosentin juomia, ja kaikki sitä vahvemmat juomat siirrettäisiin Alkoon.

Hannulan mielestä myös juomista yleisillä paikoilla tulisi rajoittaa. Hänen mukaansa useissa maissa esimerkiksi puistoissa on kielletty alkoholin nauttiminen kokonaan.

(MTV3)

Katso EHYT ry:n johtajan Kristiina Hannulan haastattelu: (Huomenta Suomi 15.1.2013)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot