Mainos
Mainos

Asiantuntija lakkauttaisi metsänhoitoyhdistykset

Metsäteollisuuden asiantuntija Rainer Häggblom kritisoi voimakkaasti metsänhoitoyhdistyksiä ja haluaa päästä niistä pikaisesti eroon. Kun metsänhoitoyhdistyksistä luovuttaisiin, puun hintaa saataisiin nopeasti alemmas.

- Ei ole kysymys siitä, suostutaanko metsänhoitoyhdistyksistä luopumaan. Nyt on kysymys siitä, millä tavalla metsäteollisuus pelastetaan, Häggblom summaa MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Häggblom arvioi, että tilanne paranee hieman vuoden lopulla. Hyväksi se ei kuitenkaan muutu itsestään.

- Olemme nyt aika lähellä pohjaa. Minun ennustukseni on se, että tämän vuoden lopulla tilanne paranee. Mutta ei se hyväksi muutu. Jotain pitää tehdä ja nopeasti, Häggblomtoteaa.

Puun hinnan kiireellisen alentamisen lisäksi metsäteollisuudelle langetettavan energiaveron tarpeellisuutta tulisi Häggblomin mukaan harkita. Lisäksi pitäisi vielä saada halpaa perusvoimaa.

Lisäydinvoiman rakentamisessa tosin ollaan jo myöhässä: metsäteollisuuden ahdinkoon se ei tämän laman aikana tuo helpotusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme