Mainos
Mainos

Asiantuntija: Miehet vähättelivät Urpilaista

MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin mukaan Suomi Areenan eilisessä puheenjohtajatentissä oli nähtävissä SDP:n Jutta Urpilaisen vähättelyä. Kyseessä oli Urpilaisen ensimmäinen esiintyminen puolueensa puheenjohtajana.

- Keskustan Matti Vanhanen ja kokoomuksen Jyrki Katainen suhtautuivat hieman vähättelevästi Urpilaiseen, kun hän istui vielä siinä heidän välissään, Åbo Akademiin tutkimusjohtaja Grönlund analysoi MTV:n Huomenta Suomi lähetyksessä.

Grönlundin mukaan Urpilainen pärjäsi tentissä hyvin. Hän pyrki selvästi myös haastamaan kuten oppositiojohtajan kuuluukin ja oli paikoin erittäin kriittinenkin, Grönlund summasi.

- Mutta hieman sellaista isällistä suhtautumista huomasin Vanhasen ja Kataisen puolelta ja se ei ole tietenkään politiikassa hyvä, koska kyllähän myös nuoret naiset pitää ottaa vakavasti siinä missä miehetkin.

Grönlundin mukaan puolueiden puheenjohtajien roolit noudattelivat tuttuja kaavoja.

- Timo Soini on kyllä aina poliittisen puhetaidon mestari, toisaalta hän ei kovin paljon ottanut itselleen tilaa. Hyvin onnistuivat myös tasaisen varmalla työllään Vanhanen ja Katainen, sen sijaan vihreiden Tarja Cronberg ei mielestäni pystynyt puhumaan kansaan menevällä tavalla, vaikka sanoma olikin hyvä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme