Mainos
Mainos

Asiantuntija: Moni uskoo, että lastensuojelu on yhtä kuin huostaanotto

Lastensuojelun leimaava maine ja pelko estävät sekä vanhempien että päiväkotien yhteistyön lastensuojelun kanssa.

– Moni kuvittelee edelleen, että lastensuojelu on yhtä kuin huostaanotto, sanoo johtava sosiaalityöntekijä Riina Mattila Espoon keskuksen lastensuojelusta. Hän epäilee, että lastensuojelu nähdään usein rangaistuksena, eikä perhettä auttavana palveluna.

– Vanhempien pitäisi ymmärtää, että emme tule hakemaan heidän lapsiaan pois. Lastensuojelutyö on monipuolista ja sitä kautta voidaan vanhemmille saada palveluja ja apua ongelmien ratkaisuun jopa nopeammin kuin muuta kautta, sanoo Mattila.

– Esimerkiksi avioero ei ole lastensuojeluasia, mutta jos lapsi alkaa oireilla vaikeassa erotilanteessa, voi lastensuojelun kautta saada ripeästi apua lapsen vanhemmille.

Päiväkoti olisi luonteva paikka ehkäisevälle työlle, koska siellä tavataan lasten vanhemmat päivittäin eli useammin kuin neuvolassa. Kuitenkin esimerkiksi Helsingissä lastensuojeluilmoituksista vain alle kaksi prosenttia tehtiin päivähoidon kautta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme