Mainos
Mainos

Asiantuntija: Myös auton käyttövero noussee

Hallituksen suunnittelema autoveron korotus nostaisi henkilöautojen hintoja.

Autoveron noston myötä uusien henkilöautojen hinnat kallistuisivat noin 10 prosentilla. Asiantuntijan mukaan hallitusohjelmaan kirjatut päästöjen vähennystavoitteet eivät täyty pelkällä autoveron nostolla.

Vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas Aalto-yliopistosta arvioi, että myös auton käyttöveroa tullaan jatkossa nostamaan.

– Tätä auton omistamiseen ja käyttämiseen liittyvää verotusta joudutaan varmasti myöhemmin korottamaan, joka sitten enemmän vaikuttaa näihin päästöjen vähentämisiin. Ehkä vuoden tai kahden vuoden päästä, Niskakangas kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Suomalaiset ajavat Länsi-Euroopan vanhimmilla autoilla. Autojemme keski-ikä on jo 11,9 vuotta, kun se viisi vuotta aiemmin oli 10,5 vuotta.

Katso Autotuojat ry:n Tero Kallion ja vero-oikeuden professorin Heikki Niskakankaan haastattelu: (Huomenta Suomi 8.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme