Mainos
Mainos

Asiantuntija: Netin käyttäjät parhaita rikosvalvojia

Tietotekniikan asiantuntija kaipaa portaalia, jossa netin käyttäjä voisi nimettömänä ilmoittaa epäilyttävistä toimista internetissä. Henkilötietojen luovuttaminen internetissä ei nimittäin suomalaisillakaan sivuilla ole täysin turvallista.

- Laillisesti ylläpitokaan ei saa luovuttaa tietoja, mutta jos rosvot pystyvät hakkeroimaan esimerkiksi luottokorttitiedot, he myyvät ne eteenpäin, kertoo tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen.

Poliisin resurssit eivät riitä verkkosivujen valvontaan. Poliisilla ei myöskään ole suoraa kanavaa, johon käyttäjä voisi ilmoittaa rikosepäilystä.

- Helppoa ja nimetöntä kanavaa ei ole. Käyttäjiltä tulee paras valvonta, se on nähty esimerkiksi viime aikojen rikoksissa - internetissä on tiedetty tekijän nimi jo ennen poliisia, Järvinen muistuttaa.

Järvinen kaipaa uudistuksia myös poliisitoiminnan perusperiaatteisiin. Tällä hetkellä poliisi ei saa esiintyä verkossa nimettömänä.

- Voisiko poliisi esimerkiksi esiintyä valehenkilöllisyyden turvin ja esittää tyhmää ostajaa, sitä kannattaisi harkita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme