Mainos
Mainos

Asiantuntija: Perussuomalaisten Putkonen oiva vara-Soini

SuomiAreenan puoluetentissä eilen värikkäästi puhunut perussuomalaisvaikuttaja Matti Putkonen muistuttaa retoriikassaan puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia, arvioi MTV3 Uutisten vaaliasiantuntija, Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund.

– Yllättävän paljon samanlaisuuksia ja yhtäläisyyksiä on kielenkäytössä. Mielestäni hän on oiva vara-Soini. Hän pyrki paikoin tekemään ja varastamaan shown. Toisaalta sdp:n Mikael Jungner pystyi hyvin vastaamaan hieman samantyyppisillä heitoillaan, Grönlund sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Grönlundin mielestä Putkonen oli elementissään etenkin euroa kuvaavassa metaforassa.

- Hänen metaforansa siitä, kuinka euro on kuin Pisan kalteva torni, joka seisoo pohjoisessa vakaalla kalliolla ja etelä suolla, oli onnistunut. Häntä kritisoitiin liian yksinkertaistavasta puheesta, mutta toisaalta tv:ssä yksinkertainen on kaunista.

Myös Jungnerilla oli Grönlundin mukaan hetkensä.

- Jungner onnistui muun muassa heitossaan siitä, että jos yksi Putkonen käy juomassa parit ouzot Kreikassa, se ei vielä ongelmia ratkaise. Siinä oli heinäkuiseen Poriin sopivaa retoriikkaa.

Grönlund arvioi, että Putkonen voi olla osaltaan Soininkin retoriikan taustalla ideoijana.

(MTV3)

Katso MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme