Mainos
Mainos

Asiantuntija: Perussuomalaisten suosio protesti

MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund pitää perussuomalaisten suosiota yleisenä protestina koko politiikalle. Grönlundin mukaan perussuomalaisia kannattavat ovat kyllästyneitä poliittisen eliitin tekemiin päätöksiin.

- Ajatellaanpa vaikka euron talousvaikeuksia ja Kreikan tukiaisia, niin tämä voi olla ihan yleinen vastaprotesti harjoitettavalle politiikalle.

Ylen tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan perussuomalaisia äänestäisi nyt 12,5 prosenttia äänioikeutetuista. Puolueen kannatus on kasvanut lähes kaksi prosenttiyksikköä elokuusta. Kannatustaan ovat menettäneet kaikki kolme suurta puoluetta.

Tuoreissa kannatusluvuissa on Grönlundin mukaan nähtävissä edelleen myös vaalirahakohu.

- Näkisin vaalirahakohun yhtenä syynä perussuomalaisten suosion kasvuun. Se jatkaa vellomistaan, eikä sen kaikkia lonkeroita ole pystytty kokonaan selvittämään.

Perussuomalaisten tämänhetkinen kannatus merkitsisi seuraavissa vaaleissa kansanedustajapaikkojen moninkertaistumista nykyisestään. Grönlund huomauttaa, että mikäli perussuomalaisten kannatus pysyy nykyisellä tasolla, on perussuomalaisia mahdoton ohittaa hallitusneuvotteluissa.

- Edustuksellisen demokratian keskeinen periaate on se, että vaalivoittaja pääsee hallitukseen. Hankalaksi hallitusneuvottelut tekisi se, että muita voittajia tässä gallupkyselyssä on vaikea löytää. Siinähän on vihreät ja perussuomlaiset voittajina, ja on vaikea sanoa, mahtuisivatko ne samaan hallitukseen.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme