Mainos
Mainos

Asiantuntija: Räty-Ahde -tapaus tyyppiesimerkki kiusaamisesta

Asiantuntija pitää Hilkka Ahteen kiusaamistapausta tyyppiesimerkkinä työpaikkakiusaamisesta.

Vaikka AKT:n tapauksen kaikkia käänteitä ei julkisuudessa tiedetäkään, voi Timo Rädyn ja Hilkka Ahteen välistä konfliktia pitää tavallisena esimiehen ja alaisen välisenä kiusaamistilanteena.

– Kiusaaminen tuntuu pahentuneen sitä mukaa, kun alainen on yrittänyt sitä selvittää. Tyypillistä on se, että kiusattu ei tunnu pääsevän kiusaamisesta irti ja esimies käyttää työnjohto-oikeuttaan hyväksi. Viimeinen temppu on yleensä se, että alainen irtisanotaan, kertoo sosiologi ja yritysvalmentaja Camilla Reinboth.

Reinbothin mukaan myös kiusaajan "hännystelijäjoukko" on kuuluu tyyppiesimerkkiin. Kun kiusaamisessa on mukana esimies, muuttuu hankala asia vieläkin hankalammaksi selvittää. Esimies saattaa piiloutua sen taakse, että hänen tekemisensä ovat ihan normaalia johtamista.

– Rätykin sanoi eilen illalla, ettei hän kiusa ja huuda – ainoastaan edellyttää työntekijöitään tekemään työnsä kunnolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme