Mainos
Mainos

Asiantuntija rauhoittelee kansalaisia: Venäjän pakolaisvyöry on käytännössä vain satoja

Asiantuntija rauhoittelee pelkoja itärajan kasvavista pakolaismääristä.

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoitti marraskuussa, että Venäjän puolelta saattaa pyrkiä jopa 80 000 pakolaista Suomeen ja Norjaan. 

– Saamieni epävirallisten tietojen mukaan Venäjän viranomaiset ovat arvioineet, että pelkästään Nikelin alueella on jopa 80 000 mahdollista Norjaan tai Suomeen hakeutuvaa turvapaikanhakijaa, Kärnä kirjoittaa. 

Johtava muuttoliikeasiantuntija, suurlähettiläs Pekka Hyvönen pitää arviota liioiteltuna. 

– Ei pidä paikkaansa, meidän tietojen mukaan sieltä on joitakin satoja tulossa. Suomeen on tullut kaiken kaikkiaan 680 itärajan yli tähän päivään mennessä. Onhan se tietenkin ongelma, että rajapisteet vuotavat tällä tavalla. Sen takia on tärkeää, että Venäjän kanssa keskustellaan ja nämä keskustelut on suoritettu poliittisella tasolla. Nyt odotetaan teknisiä ratkaisuja jatkossa, Hyvönen sanoo.

Hyvösen mukaan YK:n pakolaisvaltuutettu on parhaillaan Venäjällä selvittämässä länteen pyrkivien pakolaisten potentiaalista määrää. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme