Mainos
Mainos

Asiantuntija: Romahtaneen vesitornin tyyppiset tornit pitäisi tarkastaa

Vesitornien kuntotutkimuksia tekevän Vahanen-yhtiöiden projektipäällikkö Heikki Kapanen kertoo, että Jyväskylän Kangasvuoren romahtanut vesitorni oli MJ-elementtitorni, joita on rakennettu Suomeen arviolta toistakymmentä. Kangasvuoren vesitornin tarkastusta ei suorittanut Vahanen-yhtiöt vaan toinen taho.

Suomessa on yhteensä noin 400 vesitornia, joista suurin osa on rakennettu 60- tai 70-luvuilla.

Kapanen on sitä mieltä, että MJ-tyyppiset tornit pitäisi nyt tarkastaa.

Kapanen kertoo MJ-tyypisten tornien riskeistä. Hänen mukaansa elementtiliitoksissa on pakkasrapautumisriski.

Toinen riski liittyy Kapasen mukaan lieriön jännepunoksiin. Hän kertoo, että lieriön alaosa on jännitetty ja jos jännepunokset pääsevät ruostumaan, se voi olla toinen vaurioriskin aiheuttaja. Jännepunosten tarkastaminen on hänen mukaansa äärimmäisen vaikeaa.

Kapasen mukaan myös betonielementtien tukipintojen rapautumista voi tapahtua.

Projektipäällikkö Heikki Kapanen Vahanen-yhtiöistä arvioi, että yleensä ottaen Suomen vesitornit ovat hyvässä tai tyydyttävässä kunnossa. Hänen mielestään niiden kuntoa pitäisi kuitenkin valvoa nykyistä järjestelmällisemmin.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 3.10.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot