Mainos
Mainos

Asiantuntija: Rusin korvausvaade tavaton

Oikeustieteen lisensiaatti Päivi Tiilikka kuvaili Huomenta Suomen vieraana Stasi-jupakassa epäillyn suurlähettiläs Alpo Rusin 500 000 euron korvausvaatimusta sanalla "tavaton".

Vahingonkorvausasioita tutkinut asiantuntija epäilee suurlähettiläs Alpo Rusin mahdollisuuksia saada valtiolta vaatimiaan puolen miljoonan euron korvauksia.

Kesäkuussa väitellyt oikeustieteen lisensiaatti Päivi Tiilikka Helsingin yliopistosta sanoo, että kynnys vahingonkorvausten saamiseen on korkea.

-Kantajan täytyy näyttää kanne toteen ja se, että vahingonkorvauslain mukaiset perusteet ovat olemassa. Kärsimyksen korvaaminen edellyttää tietyntyyppistä rikosta, ja sellainen täytyisi nyt näyttää olleen käsillä. Kyllä se kynnys aika korkea on.

Vaadittu puolen miljoonan euron korvaussumma on Tiilikan mukaan ennätyksellisen suuri ja tavaton verrattuna suomalaiseen oikeuskäytäntöön.

Hän ei usko, että oikeuskäytännöstä täysin poikkeava korvausvaatimus menee tuomioistuimessa ylipäätään läpi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme