Mainos
Mainos

Asiantuntija: Suomessa tehdään liikaa huostaanottoja

Asiantuntijan mukaan Suomessa tehdään liikaa huostaanottoja.

Sosiaalipolitiikan emeritusprofessori J-P Roosin mielestä lastensuojelun painopisteen pitäisi olla ennaltaehkäisevissä toimissa.

Roos sanoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crewlle, että huostaanottojen määrää pitäisi Suomessa vähentää ainakin kolmanneksella.

– Huostaanottomäärä on aivan tolkuton. Vertaan sitä tilanteeseen 60-luvulla, jolloin meillä oli ihmisiä vankiloissa aivan valtavasti verrattuna muihin muihin maihin. Siitä päästiin eroon. Huostaanottohan on monelle lapselle selvästi vapauden riisto.

Huostaanottoja tehdään hänen mukaansa liikaa siksi, että ne tulevat kunnille edullisemmaksi.

– Rahoitusjärjestelmä on sellainen, että kunnilla on huomattavasti helpompaa tehdä huostaanotto kuin huolehtia niistä toimista, joiden avulla huostaanotot voitaisiin estää. Tällä tarkoitan yhteistyötä vanhempien kanssa ja muuta tukea vanhemmille ja lapsille siinä tilanteessa, kun se on vielä hallittavissa.

Huostaanotot nosti esiin sosiaalisessa mediassa viime päivinä kuohuttanut video, jossa poliisi hakee oululaiset kaksoispojat väkisin näiden kotoa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot