Mainos
Mainos

Asiantuntija: Suomi ja Venäjä kävivät infosotaa

Professori Arto Mustajoen mukaan Suomen ja Venäjän välillä käytiin informaatiosotaa lapsiasioissa.

– Kun meneillään on infosota, heitellään molemmin puolin kovaa tekstiä ja haetaan vastapuolelta ääripäiden kommentteja. Tätä tapahtui Venäjällä ja sitä tekivät myös Suomen iltapäivälehdet, sanoi Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoki Helsingin yliopistosta Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa.

– Kyse oli kuitenkin välivaiheesta, jonka jälkeen asiat normalisoituivat. Venäjällä kirjoitetaan yleisesti ottaen Suomesta positiivisesti.

– Suomen kerrotaan olevan puhdas maa, meillä on hyvät maisemat ja sienimetsät, joita venäläiset arvostavat. Joskus ihmetellään sitä, että vanhustenhoidosta meillä vastaa yhteiskunta, koska Venäjällä se on perheen vastuulla. Samoin siellä kummastellaan ruotsin kielen asemaa, Mustajoki sanoi.

Mustajoki on tutkinut Suomen kuvaa Venäjän nykymediassa. Hän osallistui eilen eduskunnassa järjestettyyn suomalais-venäläiseen mediaseminaariin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme