Mainos
Mainos

Asiantuntija: Tämä oli syy perussuomalaisten vaalitulokseen

Matala äänestysinto rokotti etenkin perussuomalaisten menestystä kuntavaaleissa, arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund.

– Perussuomalaisten äänestäjät ovat vihreiden ohella epävarmimpia uurnille lähtijöitä. Nyt kun äänestysprosentti jäi selvästi alle 60 prosenttiin, niin se rokotti tällä kertaa erityisesti perussuomalaisia, Grönlund sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Grönlund muistuttaa, että perussuomalaiset on kuitenkin vaalien suurin voittaja.

– Tässä on siinä mielessä harvinainen tilanne, että pettymys on nähtävissä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin naamalta, vaikka tulos on valtavan suuri nousu, yli seitsemän prosenttiyksikköä.

Grönlundin mielestä eduskuntavaalien jälkeiset tapahtumat vaikuttivat perussuomalaisten kannattajien äänestyslaiskuuteen.

– Luulen, että osa äänestäjistä pettyi siihen, että vaikka eduskuntavaaleissa perussuomalaiset saivat valtavan tuloksen, mitään ei varsinaisesti tapahtunutkaan.

(MTV3)

Katso MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin haastattelu: (Huomenta Suomi 29.10.2012)

Kaikki vaaliuutiset .

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme