Mainos
Mainos

Asiantuntija: Tämän vuoksi nuorten työllisyystilanne ei ole toivoton

Työ-ja elinkeinoministeriön suunnittelija Janne Savolainen muistuttaa, että kuukausittain yksistään TE-toimistoon tulleista nuorista 4000 työllistyy avoimille työmarkkinoille.

– Tämähän tietää vähintään 48 000 tuhatta työllistynyttä nuorta vuodessa ja tässä luvussa ovat vain ne, jotka meille ilmoittavat työllistymisestään. Todellisuudessa heitä on enemmän, iloitsee Savolainen.

Savolainen muistuttaa, että palkkatukitöihin on tänä vuonna päässyt enemmän nuoria kuin viime vuonna.

Palkkatukitöihin pääsi viime vuonna yksistään kesäkuussa 1650 nuorta ja koko vuonna reilut 11 000 nuorta.

Tämän vuonna kesäkuuhun mennessä nuoria on päässyt palkkatukitöihin kaikkiaan jo noin 7600 nuorta.

Lähde: TEM

– Monet isot työnantajat ovat lähteneet työllistämään nuoria ikäänkuin yhteiskuntavastuun mukaisesti.

– Yhtenä esimerkkinä mainittakoon K-ryhmä, joka on ansiokkaasti työllistänyt nuoria. Heillä on ollut oma nuorisotakuukoordinaattori. Tämä on nopeuttanut ja helpottanut työllistämistä, sanoo Savolainen.

Nuorisotakuun avulla nuorten palveluita kehitetään

Savolaisen mukaan nuorisotakuu on jo nyt madaltanut raja-aitoja viranomaisten välillä ja tehostanut palveluita.

– Tästä yksi esimerkki on se, että TE-toimistoissa oli asiakkaina nuoria viime vuonna yli 21 000, mikä on peräti 3000 enemmän kuin 2013. 

– Tästä huolimatta TE-toimistoissa ehdittiin tehdä 93 prosentille nuorista suunnitelma tulevaisuutta varten, hehkuttaa Savolainen.

Nuorisotakuun piiriin kuuluu arviolta noin 600 000 alle 25-vuotiasta nuorta.

Heistä suurin osa vielä opiskelee. 

Lähde:TEM

Savolaisen mukaan nuorisotakuu on kansainvälisen kiinnostuksen kohteena juuri siksi, että se on jatkuvassa muutoksessa ja pyrkii pysymään nuorten tarpeissa mukana.

– Nyt saamme vielä laajemmin tarjolle ohjaamopalveluita, jossa nuorta autetaan kokonaisvaltaisesti yhdeltä luukulta. Se tulee tehostamaan työllistymistä merkittävästi.

Savolaisen mukaan tästä on jo loistavia esimerkkejä Oulussa, Vantaalla ja Helsingissä. 

– Minun neuvoni nuorelle on, että nuori tekee yrittäjämäisesti ja järjestelmällisesti koko päivän töitä työn saamiseksi. Tämän lisäksi kannattaa ottaa myös kaikki apu ja ohjaus vastaan, opastaa Savolainen.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot