Mainos
Mainos

Asiantuntija: Tietomurron salailulla absurdit perustelut

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola pitää eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan sivuuttamista urkintatapauksessa huonosti perusteltuna.

MTV Uutiset kertoi viime viikolla ulkoministeriössä paljastuneesta laajasta verkkovakoilusta.

Vakoilutapausta salattiin ulkoasiainvaliokunnalta lähes kymmenen kuukautta.  

Aaltola toteaa, ettei tietovuotojen pelko ole riittävä peruste salata asia ulkoasianvaliokunnalta. 

 - Lähdetään tietenkin siitä, että ulkoasiainvaliokuntaan valittavat ihmiset ovat luottamuksen arvoisia eikä voida pelätä tiedon antamista valiokunnan jäsenille. Ulkoasianvaliokunta on tekemisissä valtion ulkoisten suhteiden kanssa, ja sille on perinteisesti uskottu rooli, jota muilla valiokunnilla ei ole, sanoo Aaltola.

 Aaltola muistuttaa, että ulkoasiainvaliokunnassa on perinteisesti kokeneita poliitikkoja.

 - Kyllä kansanedustuslaitokseen pitää pystyä luottamaan, se kuuluu perusdemokratiaan. On absurdia ajatella, että Suomessa ei tällaiseen kyetä.

 Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini ja varapuheenjohtaja Pertti Salolainen ovat vaatineet salailusta perusteellista selvitystä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot