Mainos
Mainos

Asiantuntija tukee käräjäoikeutta

Asiantuntija pitää Helsingin käräoikeuden päätöstä ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviesteistä oikeana. MTV:n uutisten tavoittaman informaatio- ja viestintäoikeuden dosentin Riitta Ollillan mukaan Kanervan lähettämien tekstiviestien julkaiseminen ei ole lainvastaista.

-Lähtökohtaisesti se ei ole rikos. Tietysti, jos tekstiviestissä on toisen yksityiselämää koskevia tietoja, silloin voisi olla kyse toisen yksityiselämän loukkaamsesta. Se, että joku vain viestii, se tuskin olisi tällainen yksityielämän loukkaus, Ollila perustelee.

-Jos tekstiviesti sisältäisi yksityiselämää koskevia tietoja, silloin tämä toinen osapuoli voisi tehdä asiasta rikosilmoituksen, ja asia tulisi arvioitavaksi yksityiselämän loukkauksena, Ollila jatkaa.

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään päätöksen, jonka mukaan Hymy-lehti voi julkaista Kanervan tanssija Johanna Tukiaiselle lähettämiä tekstiviestejä. Tukiainen oli vienyt asian oikeuden ratkaistavaksi, vaikka alunperin olikin itse luovuttanut viestit lehdelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot