Mainos
Mainos

Asiantuntija: Vain yksi seitsemästä eläkeläisestä on pienituloinen

Eläkeläisillä menee tällä hetkellä paremmin kuin keskimäärin koskaan aiemmin. Johtaja Mikko Kautto Eläketurvakeskuksesta kertoo MTV:n Seitsemän Uutisissa, että vain yksi seitsemästä eläkeläisestä on pienituloinen.

– Voi sanoa, että eläkeläisten taloudellinen asema ei ole ollut vielä (aiemmin) yhtä hyvä keskimäärin kuin mitä se tällä hetkellä on, Kautto sanoi haastattelussa, jonka voi katsoa yllä olevalta videolta.

Eläkeläisten tulokehitys on Kauton mukaan ollut vakaata ja jopa parempaa kuin palkansaajilla viimeisen viiden vuoden aikana. Lakisääteisen turvan puolella on kansaneläke ja työeläke.

– Ei ole lähivuosina odotettavissa varmaankaan tasokorotuksia johtuen julkisen talouden tilanteesta.

Työeläke perustuu omiin ansioihin.

– Suurin piirtein sillä tasolla, mille nyt on päästy pitkän nousujohteisen kauden jälkeen, tullaan tästä eteenpäin säilymään pitkään.

Kauton mukaan talouskehityksen ja työllisyyden Suomessa pitäisi olla hyvät, jotta saadaan rahat kokoon luvattujen eläkkeiden maksamiseen. Kautto sanoo, että eläkkeet tulevat vähitellen vähän pienenemään suhteessa ansioihin, elleivät ihmiset myöhennä eläkkeelle siirtymistään.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme