Mainos
Mainos

Asiantuntijat: Lumiongelmia ei voi estää

Runsaan lumentulon aiheuttamiin ongelmiin ei voi varautua kattavasti, uskovat alan ammattilaiset. Eteläänkin on luvattu myräkkää keskiviikosta alkaen.

Lumimyräkät tukkivat kaupungin katuja ja puurouttavat liikennetta talvi toisensa jälkeen, koska esimerkiksi aurauskalustoa on varalla vain rajallinen määrä.

– Emme me voi varata lumiauroja käyttöön niin paljon, että äärimmäisessä lumimyräkässä niitä olisi tarpeeksi. Se tulisi aivan liian kalliiksi, sanoo teiden kunnossapidon asiantuntija Olli Penttinen Liikennevirastosta.

Penttisen mukaan Liikennevirasto seuraa tarkkaan säästä tehtäviä ennusteista. Uhkaavaan lumimyräkkään voidaan kuitenkin varautua vain harvoin.

– Aurausta tekevät urakoitsijat saattavat siirtää joitain auroja pikkuteiltä pääteille, mutta tällaiset asiat pystytään ratkaisemaan vasta siinä tilanteessa, Penttinen sanoo.

Helsingin seutuliikenteen liikennepalveluosaston johtaja Reijo Mäkinen kertoo, että HSL tekee yhteistyötä esimerkiksi VR:n ja Liikenneviraston kanssa selvitäkseen kunnialla pahoista lumimyräköistä.

Esimerkiksi bussikuskit ilmoittavat, missä pahimmat tukokset ovat ja mitkä paikat pitää saada välittömästi aurattua.

– Välitämme tiedot eteenpäin ja kerromme, missä pitäisi lumen siivoamista priorisoida, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan liikenteen täydellistä sujuvuutta on kunnon talvimyräkän aikaan kuitenkin turha odottaa.

– Jos tilanne menee pahaksi, niin häiriöitä on. Rauhallisuutta ja pitkää mieltä pitää asiakkaillakin olla.

Korjattu Tiehallinto Liikennevirastoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme