Mainos
Mainos

Asiantuntijat tehostaisivat sairauspoissaolojen seurantaa

Ajantasaisella tiedolla ja varhaisella puuttumisella voitaisiin lääkäreiden mukaan ehkäistä sairauden pitkittymistä. Sairauspoissaolot ovat lisääntyneet eniten sosiaali- ja terveysalalla sekä kuljetus- ja liikennealalla.

Sairauspoissaolojen seurantaa olisi tehostettava työterveyshuollossa. Ajantasaisella tiedolla ja varhaisella puuttumisella voitaisiin ehkäistä sairauden pitkittymistä, uskoo Työterveyspäivillä puhunut erikoislääkäri Antti Jahkola.

Jahkolan mielestä työpaikalla olisi sovittava seurannasta niin, että myös muualta kuin omalta työterveyslääkäriltä hankittu lääkärintodistus toimitetaan työterveyshuoltoon, ellei työntekijä tätä kiellä.

Sairauslomien pitkittymistä pyritään ehkäisemään myös ensi vuoden alussa voimaan tulevalla osasairauspäivärahalla, joka helpottaa työhön paluuta pitkähkön sairausloman jälkeen. Nyt ryhdytään kokeilemaan myös, voitaisiinko työkyvyn palautumista edistää ottamalla osasairausvapaa käyttöön jo sairauden alkuvaiheessa.

Sairauspoissaolot ovat viime vuosina lisääntyneet eniten sosiaali- ja terveysalalla sekä kuljetus- ja liikennealalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot