Mainos
Mainos

Asiantuntijat varoittelevat talouskriisistä

Työtä tehdään Suomessa vähemmän kuin koskaan ennen ja ikärakenteen vanhentuessa työntekijöiden määrä kutistuu edelleen.

Asiantuntijat varoittelevat hiipivästä talouskriisistä. Suomessa tehdään töitä vähemmän kuin koko itsenäisyyden aikana, ja työntekijöiden määrä vähenee ikärakenteen vanhetessa.

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mielestä hyvinvointipalveluiden rahoitus on vaarassa, jos tiukkoihin toimiin ei heti ryhdytä. Sailaksen mukaan kriisi syntyy salakavalammin kuin 90-luvun alussa.

-Nyt kriisi hiipii hiljalleen sisään ja voi olla että tapahtuu peruuttamattomia vahinkoja ennen kuin riittävän vahvoihin toimiin päästään

Tunnustettu talousnäkijä Sailas ei ole povauksineen yksin: Kansantaloustieteen professori Matti Pohjola Helsingin kauppakorkeakoulusta arvelee, että jatkossa on tyydyttävä pienempään elintasoon ellei tuottavuuden kasvu parane tai työn määrä lisäänny.

Pääongelma on, että liian harva suomalainen tekee työtä. Kaikista suomalaisista on töissä enää 45 prosenttia.

Pohjola uskoo, että tekemällä uusia tuotteita ja tekemällä asioita uudella tavalla tuottavuutta saadaan nousuun.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot