Mainos
Mainos

Sote-solmua yritetään avata viikonloppuna – puheenjohtaja: Nyt ei ehdi Finlandia-hiihtoon

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tavoite on saada sote-uudistuksen solmu auki lähipäivien aikana. Näin luonnehti valiokunnan puheenjohtaja Juha Rehula (kesk.) parhaillaan jatkuvaa kokousta.

Hän on varautunut siihen, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uutta mallia haetaan vielä seuraavan vuorokauden puolella, jos tarve vaatii.

– Finlandia-hiihto jää huomenna hiihtämättä, se on varma.

Rehulan mukaan sosiaali- ja terveysministeriön vastine perustuslakivaliokunnan eiliseen lausuntoon oli analyyttinen ja ratkaisuhakuinen.

– Meillä on vaihtoehtoja, joita nyt pitää punnita. Kokonaisarviointi pitää tehdä ja pyrkiä löytämään vaihtoehto, joka on perustuslain säännösten mukainen, Rehula muotoili.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on varautunut käsittelemään asiaa myös maanantaina.

Rehula ei edelleenkään spekuloi sillä, ehditäänkö sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tekemään vielä tällä vaalikaudella.

– Lähipäivinä selviää, millaisia ratkaisuja on löydettävissä ja miten niiden kanssa edetään.

Eduskunnan istuntokausi päättyy 14. maaliskuuta.

Perustuslakivaliokunta nosti eilen esiin kolme vaihtoehtoista mallia, jotka ovat perustuslain mukaisia. Ne ovat niin sanottu maakuntahallintomalli, kuntayhtymämalli ilman viittä sote-aluetta ja se, että sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuuta siirretään valtiolle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme