Mainos
Mainos

Askelmittarit kasvattavat suosiotaan

Askelmittareiden luotettavuudessa on kuitenkin huimia eroja.

Suomalaiset ovat innostuneet askelmittareista. Askelmittareita myydään nyt kymmeniätuhansia. Monet yritykset ostavat niitä sekä omille työntekijöilleen että liikelahjaksi. Sauvakävely siivittää mittarien suosiota.

- Puhutaan tosiaan kymmenistätuhansista kappaleista. Se on uskomaton määrä, ja nyt puhutaan vain tästä meidän edustamastamme merkistä ja muut valmistajat vielä siihen päälle, kertoo myyjä Markku Tapio Intersport Megastoresta.

Kaikki askelmittarit eivät kuitenkaan mittaa oikein. UKK-instituutin selvitysten mukaan luotettavuuteen vaikuttavat muun muassa jalan iskuvoima ja lonkan liike. Hitaassa vauhdissa mittausherkkyys huononee.

- Ihmisethän kävelevät eri tavoin, ja jos on sellainen askelmittari, jonka herkkyyttä ei voi säätää, se todennäköisesti toisilla yliarvioi ja toisilla aliarvioi askelten lukumäärää, selventää UKK-instituutin johtaja Mikael Fogelholm.

Aikuisen ihmisen pitäisi suosituksen mukaan kävellä päivittäin vähintään 10 000 askelta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.03.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot