Mainos
Mainos

Astman hoitoa selvitetään apteekeissa

Astmapotilaiden hoidon muuttumista tutkitaan ensi viikolla apteekeissa osana valtakunnallista astmaohjelmaa. Yli 300 000 suomalaista käyttää astmalääkkeitä.

Suomen Apteekkariliitto, Kansaneläkelaitos ja Kuopion yliopisto keräävät 14.-16. kesäkuuta astmapotilaille suunnatulla kyselylomakkeella tietoja sairauden lääkehoidosta ja hoitokokemuksista. Kyselylomakkeen avulla halutaan selvittää, miten astmapotilaat voivat ja mitä mieltä he ovat saamastaan hoidosta ja lääkityksestä.

Kysely on osa sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnallista astmaohjelmaa, joka päättyy tänä vuonna. Astman hoitoa tutkittiin edellisen kerran kolme vuotta sitten. Silloin kyselyyn vastasi Apteekkariliiton mukaan lähes 3 000 henkilöä. Tutkimuksella saadaan seurantatietoa astmaohjelman toteutumisesta ja vaikutuksista astmapotilaiden hoitoon.

Apteekit liittyivät astmaohjelmaan vuonna 1997, minkä jälkeen apteekkeihin on koulutettu astman lääkehoidon ongelmiin erikoistuneita farmaseutteja ja proviisoreja.

Astma on nopeimmin yleistyvimpiä kansantautejamme. Kaikkiaan astmalääkkeitä käyttää vuosittain yli 350 000 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot