Mainos
Mainos

Asukas tunnusti kuntoutuskeskuksen palon

Vaalijalan kuntoutuskeskuksen palo Pieksämäen maalaiskunnassa aiheutti satojentuhansien eurojen vahingot.

-

Vaalijalan kuntoutuskeskuksen asukas on tunnustanut poliisille, että hän sytytti tulipalon laitoksessa Pieksämäen maalaiskunnassa varhain aamula. Palo aiheutti kehitysvammaisten hoitolaitoksessa satojentuhansien eurojen vahingot, mutta henkilövahingoilta säästyttiin. Palokunnat estivät tulen leviämisen asuinrakennuksiin.

23-vuotiasta pidätettyä miestä epäillään tuhotyöstä. Laitoksessa on 260 asukasta ja 300 hengen hoitohenkilöstö.

- Aamulla oli pimeää ja usvaista. Asunnot ovat laajalla alueella. Mitään levottomuutta ei esiintynyt, kertoi talousjohtaja Leena Jalkanen aamupäivällä.

Palopaikan lähistöllä on vain yksi vuodeosasto, mutta sielläkin tilanne pysyi rauhallisena. Laitoksella on pelastussuunnitelma ja evakuointivalmius.

"Tilanne oli uhkaava"

Eräs työntekijä huomasi kello 5.14, että roskalava oli tulessa huoltokäytävässä. Tuli levisi pitkin huoltokäytäviä ja tuhosi päivätuvan. Ristiin rastiin kulkevia huoltokäytäviä tuhoutui tai vaurioitui puolensadan metrin matkalta. Kevytrakenteisissa käytävissä on puukatto ja lasiseinät.

Paikalle lähetettiin heti runsaasti kalustoa. Palomestari Pertti Miettisen mukaan tilanne oli uhkaava. Pieksämäen yhteistoiminta-alueen lisäksi kalustoa saatiin Haukivuorelta, Varkaudesta ja Mikkelistä.

Roskalava paloi samassa paikassa myös viime viikon torstaina. Silloin selvittiin hyvin pienin vahingoin.

Toiminta jatkuu normaalisti

Vaalijalan kuntoutuskeskuksen asukkaat ovat eri-ikäisiä ja vaihtelevan kuntoisia. He ovat Etelä- ja Pohjois-Savosta. Laitoksen omistaa kuntayhtymä.

Kuntoutuskeskuksen talousjohtajan Jalkasen mukaan toiminta jatkuu lähes entisellään. Tuhoutunut päivätuparakennus on helposti korvattavissa. Hänen mukaansa vakuutus korvaa vahingot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme