Mainos
Mainos

Asukasliitto: Asuntopula vaatii toimia

Asukasliiton puheenjohtajan Kullervo Mustakallion mukaan asuntomarkkinoiden vääristymisen uhka ja suoranainen uusasuntopula erityisesti pääkaupunkiseudulla vaativat nopeita toimia. Esimerkkinä hän mainitsi, että pelkästään Helsingissä oli aravavuokra-asuntojonossa viime vuonna 14 300 vuokra-asunnon hakijaa.

-Viiden seuraavan vuoden aikana tulee Suomeen rakentaa 100 000 uutta vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, hän vaati. Mustakallio puhui tänään Järvenpäässä järjestetyillä Asukaspäivillä ja Asukasliiton 22. liittokokouksessa.

-Asuntorahoitukselle on haettava uusia muotoja mm. työeläkerahastojen avulla, sillä työeläkerahastot ovat lamankin aikana kasvaneet ja keränneet suuria ylijäämiä. Esimerkiksi Ruotsissa noin puolet työeläkerahoista eli noin 255 miljardia kruunua on sijoitettu asuntoihin.

Suomessa tulisi lainsäädäntöä muuttaa siten, että osa eläkevaroista ohjattaisiin valtion asuntorahastolle, esitti Mustakallio.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme