Mainos
Mainos

Asukasliitto vaatii pelisääntöjä home- ja kosteusmittauksiin

Asukasliitto katsoo, että home- ja kosteusmittauksiin olisi saatava selkeät pelisäännöt. Liiton mielestä mittauksia tekevien olisi myös osoitettava pätevyytensä tutkinnolla.

Asukasliiton mukaan asukkaat ovat hämmentyneitä siitä, että eri tutkimustahot pitävät saman asunnon kuntoa jopa päinvastaisena. Liiton mielestä kosteusvaurioisten asuntojen asukkaat joutuvat helposti pelinappuloiksi ja itse vaurion korjaaminen jää sivuseikaksi.

-Jos asunnosta löytyy viitteitä home- tai kosteusvaurioista, korjaustöihin pitäisi päästä heti, muistuttaa liitto. Asukasliitto avasi tiistaina Helsingissä home- ja kosteusneuvontaprojektin. Projektin tarkoituksena on neuvoa Etelä-Suomen läänin asukkaita ja kuntia havaitsemaan asuntojen kosteusvaurioita.

Asukasliitto haluaisi miljardin markan määrärahan lisäbudjettiin kosteusvaurioiden korjaamiseen, sillä se pitää myös valtiota osaltaan moraalisessa vastuussa vaurioista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme