Mainos
Mainos

Asukasliitto: Valtion perustettava asuntopankki

Asumisella keinottelusta huolestunut Asukasliitto vaatii valtiota perustamaan asuntopankin. Liiton mukaan pankki on tarpeen, jotta asuntojen pääomakulujen korot pysyisivät alhaalla.

Kerrostaloasuntoja rakenteilla


Asuntopankki luotottaisi omaan käyttöön ostettavia asuntoja. Lainojen maksuaikojen tulisi Asukasliiton mielestä olla riittävän pitkiä, jopa yli 30 vuotta, ja korkojen matalia, 1-3 prosenttia. Liitto korostaa myös, että lainan siirron pitää olla vaivatonta, koska perheet vaihtavat asuntoa tarpeidensa mukaan.

Asukasliitto kiinnittää huomiota myös pääkaupunkiseudun asuntopulaan, joka liiton mukaan vaikeuttaa työmarkkinatilannetta. Liitto kaipaa lisää aravavuokra-asuntoja, koska se on asumismuotona turvallinen. Toisaalta liiton mielestä pitäisi paneutua myös kehitysalueiden työpaikkojen lisäämiseen, jotta muuttoliike hidastuisi.

Liitto muistuttaa lisäksi, että rakennuskustannukset voidaan pitää alhaisina, mikäli urakat kilpailutetaan kunnolla ja rakentaminen suunnitellaan sekä valvotaan hyvin. Kustannusten pysyessä alhaalla säästetään korkotuki- ja asumistukikustannuksissa, liitto huomauttaa. (STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot