Mainos
Mainos

Asukasyhdistykset työllistävät suurten kaupunkien lähiöissä

Asukasyhdistykset ovat luoneet uusia työpaikkoja lähiöihin. Yhdistykset tuottavat palveluita, joista lähiöissä on pulaa - esimerkiksi kodinhoitopalveluita, lasten iltapäiväkerhotoimintaa ja tietotekniikkaan liittyvää koulutusta.

Työttömiä on työllistetty jo noin 16 projektissa Helsingin, Turun ja Lahden alueella. Kun kunnallisia palveluita on karsittu, on uusille sosiaalisille yrittäjille tilausta. Työllisyysprojektien tavoitteena onkin perustaa sosiaalisia yrityksiä, ja saada toiminta kannattamaan ilman rahoitusta.

Esimerkiksi Helsingin Maunulassa asukasyhdistyksen tarjoamia palveluita on käyttänyt yli 200 asiakasta, kertoo alueprojektivetäjä Ulla Tuominen Maunulan Asukasydistys ry:stä. Tuomisen mukaan asukasyhdistyksen asiakkaiden joukossa ovat mm. sosiaalitoimisto ja kunnallinen vuokrataloyhtiö.

Asukasyhdistysten työllistämisprojektit ovat EU:n ja kuntien rahoittamia. Työpaikkojen määrää lähiöissä pyritään kasvattamaan, ja pitkäikaistyöttömien lisäksi pyritään työllistämään myös vaikeasti vammaisia ihmisiä.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme