Mainos
Mainos

Asukkaat aktiivisia kunta-asioissa

Asukkaiden suora osallistuminen kotikunnan asioihin on lisääntynyt selvästi. Usko vaikuttamistapojen tehokkuuteen on kuitenkin romahtanut, selviää Kuntaliiton KuntaSuomi 2004 -kuntalaistutkimuksesta.

Lähes neljä viidesosaa tutkimukseen vastanneista oli käyttänyt vähintään yhtä vaikuttamiskanavaa kunnan asioihin. Neljä vuotta aiemmin suoraan kuntaan oli vaikuttanut vain hieman yli puolet. Usko esimerkiksi kuntalaisaloitteen voimaan on romahtanut 39 prosentista 19 prosenttiin.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneet seuraavat kunta-asioita joukkoviestimien kautta. Kotikuntansa internetsivuihin oli kuitenkin tutustunut vain joka kolmas. Kuntalaiskysely tehtiin vuonna 2000 ja siihen osallistui 14 000 asukasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot