Mainos
Mainos

Asumistukea ensi vuonna nykyistä suuremmilla tuloilla

Yleisen asumistuen hyväksyttäviä asumismenoja korotetaan ensi vuonna 32 sentillä neliöltä kuussa. Tämä nostaa keskimääräistä asumistukea noin kuudella eurolla kuussa. Myös hyväksyttäviä vesimaksuja sekä muita omakotitalojen hoitokuluja korotetaan kustannusten nousun mukaan.

Työmarkkinatuen korotuksen vuoksi myös perusomavastuuosuudet nousevat esimerkiksi yksin asuvilla yhdellä tuloluokalla. Näin työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saava yksin asuva voi saada edelleen tulojensa puolesta täyttä asumistukea.

Myös perusomavastuuosuuden ylärajoja nostetaan niin, että tukea voi saada jonkin verran nykyistä suuremmilla tuloilla. Tämä voi tuoda tuen piiriin joitakin sellaisia ruokakuntia, joiden tuki on aiemmin hylätty liian suurten tulojen vuoksi.

Eläkkeensaajilla asumistuen hyväksyttäviä asumismenoja korotetaan 4,6 prosentilla, mikä vastaa kansaneläkeindeksin muutosta. Omakotitaloissa asuvat eläkeläiset saavat myös korotuksia kiinteistönsä lämmitys-, vesi- ja kunnossapitokustannuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot