Mainos
Mainos

Asumistuki laahaa vuokrien jäljessä - Jo kaksi kolmesta tuen saajasta maksaa ylimenevän osan

Vuokrat ovat nousseet ja asumistuki laskenut parissakymmenessä vuodessa niin, että asumismenojen osuus tuloista on noussut jo yli kaksinkertaiseksi eli noin 70 prosenttiin.

Asumistukeen hyväksyttävä kattovuokra on liian matala nykyiseen vuokratasoon nähden. Niinpä jo kaksi kolmesta tuen saajasta joutuu maksamaan ylimenevän osan itse.

Helsingissä osuus on vielä korkeampi.

Kun tarkoitus on, että työtön pärjäisi peruspäivärahalla ja asumistuella, suurin osa joutuu hakemaan toimeentulotukea.

– Ei pärjää, ei mitenkään, ei minkäänlaisia mahdollisuuksia. Jos olet työttömänä, eikä ole ansiosidonnaista päivärahaa, niin ei mitään mahdollisuuksia, sanoo työttömänä oleva Olli Karjalainen.

Hallitusohjelmassa on lupailtu asumistuen remonttia vuodelle 2013. Sen jälkeen ongelmaksi jää se, että asumistuen normien mukaisia vuokra-asuntoja ei ole enää saatavilla.

Kaikkiaan noin 160 000 suomalaista kotitaloutta saa asumistukea.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta (Kymmenen uutiset 4.7.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot