Mainos
Mainos

Asunnonostajat kannattavat asuntohintojen julkistamista

Tuoreet tiedot asunnoista tietyllä alueella maksetuista hinnoista voi saada pian ilmaiseksi internetistä, jos ympäristöministeriön hanke toteutuu.

Asunnonostajat pitävät myönteisenä kaavailtua ilmaista nettipalvelua, joka kertoo asuntojen todelliset hinnat. Tähän saakka tuoreet tiedot rivi- ja kerrostaloasuntojen toteutuneista myyntihinnoista ovat olleet kiinteistövälittäjien yksityisomaisuutta.

Mikäli ympäristöministeriön hanke etenee toivottuun tahtiin, voi asunnonostaja vertailla jo syksyllä toteutuneita myyntihintoja korttelin tai jopa kadun tarkkuudella.

Kiinteistövälittäjät uskovat, että asuntokauppojen julkisuus vähentäisi ylisuuria hintapyyntöjä.

- Mielestäni tästä palvelusta ei ole mitään haittaa, kiinteistöjen hinnathan ovat olleet julkisia jo pitkään. Uskon, että asuntomarkkinatkin rauhoittuvat, jos hinnat tulevat julkisiksi, arvioi myyntipäällikkö Sirpa Mäenalainen LKV:stä.

Yksittäisten asuntojen hintojen julkaisua säätelevät kuitenkin tietosuojalait ja periaatteessa tietojen julkaiseminen on mahdollista, kun kaupan osapuolia ei tunnisteta. Esimerkiksi kerrostalon tiedot voidaan julkaista, jos samasta talosta on samoihin aikoihin myyty useampia huoneistoja.

Kiinteistökaupat eli esimerkiksi omakotitalokaupat ovat jo nyt lain mukaan julkisia. Kauppahinnan saa tietää Maanmittauslaitoksesta 13,5 eurolla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme