Mainos
Mainos

Asunnottomat käyvät tiuhaan sairaalan päivystyksessä

Asunnottomat käyttävät runsaasti terveyspalveluita. Tuoreen tutkimuksen mukaan asunnottomat käyvät kuusi kertaa enemmän terveyskeskuspäivystyksessä ja 16 kertaa enemmän sairaalapäivystyksessä kuin valtaväestö. Osasyynä on se, että heillä on usein hoitamattomia sairauksia.

Karu tulos selviää Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskuksen Soccan teettämästä tutkimuksesta, joka julkaistiin tänään.

Tavallisimmat syyt hakeutua lääkärille olivat päihde- ja mielenterveysongelmat, vammat, infektiot ja päihteiden aiheuttamat sairaudet.

Päihde- tai mielenterveysongelmia oli 90 prosentilla tutkituista henkilöistä. Huume- ja sekakäyttäjiä heistä oli 15 prosenttia. Psykoosisairaus oli 12 prosentilla.

Tutkimuksessa käytiin läpi noin 160 pääkaupunkiseudun asunnottoman rekisteritiedot ja haastateltiin 36:ta vastaanottoyksikössä yöpynyttä asunnotonta.

Katso oikeustieteen tohtori Pentti Arajärven haastattelu (Huomenta Suomi 16.10.2009)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot